Define Me

Jika Allah menolong kamu, maka tiada apa yang dapat mengalahkanmu, tetapi jika Allah membiarkan kamu (tidak memberi pertolongan), maka siapa yang dapat menolongmu setelah itu? Karena itu hendaklah pada Allah saja orang-orang mukmin bertawakal 3:160

Assalamualaikum....

selesai sudah exam yang kedua.. Alhamdulillah.. Masih ada 5 paper lagi untuk berjuang...
Lama tak menjengah.. kawan di taylor mula tanya bila nak update(tapi dia faham sekarang musim examku).. Cuma terasa nak coretkan sesuatu(selepas lebih dari tiga orang tanyaku).. Hayatilah lirik di bawah dan lagunya.. amat bermakna buat diriku dan mungkin anda semua.. Insyaallah.. Muhasabah di musim peperiksaan.. amat perlu.. Kadang-kadang terlupa akan apa yang kita pelajari itu semuanya dari Allah..

Kata-kata semangat dari abangku sebelum peperiksaan anatomy baru-baru ini membuatkan ku berfikir lebih panjang.. "Kalau kita tanamkan dalam hati semua ilmu yang kita pelajari datang dari Allah, Insyaallah semuanya jadi mudah'.. Betul. Tak dilupakan tahniah buat abangku kerana berjaya khatam.. LUQMAN BIN ISMAIL AL-HAFIZ.. Cepat masa berlalu(dulu pernah nak mengalah ek, tapi teruskan jugak dengan semangat dari mak ngan abah).. Moga kau berjaya menjadi mujahid muda dan istiqomah.. Teruskan semangatmu untuk menuntut ilmu..


Hayatilah lagu dibawah...


Muhasabah Cinta
Munsyid : EdCoustic
http://liriknasyid.com

Wahai... Pemilik nyawaku

Betapa lemah diriku ini

Berat ujian dariMu

Kupasrahkan semua padaMu

Tuhan...

Baru ku sadar

Indah nikmat sehat itu

Tak pandai aku bersyukur

Kini kuharapkan cintaMu

Reff. :Kata-kata cinta terucap indah

Mengalun berzikir di kidung doaku

Sakit yang kurasa biar jadi penawar dosaku

Butir-butir cinta air mataku

Teringat semua yang Kau beri untukku

Ampuni khilaf dan salah selama ini

Ya ilahi....Muhasabah cintaku...

Tuhan...

Kuatkan aku

Lindungiku dari putus asa

Jika ku harus mati

Pertemukan aku denganMu

Moga cintaku pada-Mu tidak pernah surut dan terus subur dengan dibajai iman dan takwa..

Teruskan perjuangan untuk exam final ini.. Moga kejayaan milik kita bersama.. Insyaallah..

p/s: dengar terus dari youtube.. kat blog ni mungkin terganggu oleh background lagu..

4 mEssAge:

hah, x psl2 taylor gak naik. wah2, bagus2..truskan bersemangat..

...keadaan aku kurg mnentu skit skrg.. tp pas bca abang ang pny nasihat 2..naik la skit smgt 2..(wlupn seciput)

kinah,

aah.. btul3
taylor gak nek
alex macam tak yg tanya~~~

papepun,
touching lagu tuh...

kategori lagu:
tak sedap n tak bermakna
sedap tapi tak bermakna
walaupun tak sedap tetap bermakna
n da la sedap bermakna lak tuh

lagu nih bole masuk yang
ke 4 kowt..

bole la~~
(^^,)

papepun
moga mujahadah bertrusan
chaiyo'
bittaufiq wa'najah fil imtihan

to akmal fahmi~

heheee.. saja ja.. ang kan dok 'sibuk' gak..
keadaan kurang menentu~ bahaya nih.. teruskan bersemangat.. sikit2 lama2 jd bukit..

to nusaibah~

maksudnya yang penting..
kesedapan adalah satu kredit..
he3~ ang pun sibuk jugak ek..

sonok gk~nyanyi sket...
nk denga s0ra hg~

Popular Posts