Define Me

Jika Allah menolong kamu, maka tiada apa yang dapat mengalahkanmu, tetapi jika Allah membiarkan kamu (tidak memberi pertolongan), maka siapa yang dapat menolongmu setelah itu? Karena itu hendaklah pada Allah saja orang-orang mukmin bertawakal 3:160


assalamualaikum..




sekarang ni ada kat mansurah..

baru satu misi tercapai..

ronda2 cairo..

hari pertama- masjid 4mazhab, masjid yg dibina oleh 60org sahabat, jelajah makam2 ahli bait, makam auliya', tempat2 bersejarah dan malamnya shopping kt city star..

hari kedua- kubu Salehuddin Al-Ayubi, muzium mesir dan shopping kat hussien (tempat yg kena bom)..

hari ketiga- asfour(shopping kristal, piramid, bandar terancang cairo n pusing sg. nil selama sejam naik cruise..


mansurah??.. rancang nak pegi port said.. Insyaallah...


alex??.. tggu dan lihat..


entry yg lebih panjang akan menyusul.. pengalaman menarik menyelusuri bumi kinanah ini.. naik train sambil berlari pecut 100m?? beg dibaling masuk ke dalam train?? dan cerita yang lebih detail tentang tempat2 yang dilawati.. tunggu dan lihat...


Kesempatan ini nak wish birthday to my sis, NABILAH BINTI ISMAIL.. sorry inah dah hantar message.. tapi awat xsampai?? nanti inah balik alex inah kol len... sorry my sis.. huhuu... igt nak jadi orang first.. xsempat.. Moga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki.. mendapat keredhaan dariNya... dah tua la cik kak.. hehehee.. inah pun nak tua dah.. huhu.. xlama dah.. tunggu hadiah dari bumi mesir..


buat adikku yang sorang nih.. tengah tunggu result spm.. huhuu.. bersabar dan berdoalah.. moga result akan keluar nanti insyaallah adalah yang terbaik untuk dirimu dan agamamu.. akak doa slalu untuk budak busuk yang sorang nih.. hehee.. insyaallah.. saya yakin dengan kamu.. huh.. dah xda dalam family aku orang yang bersekolah.. wawaa.. umur abahku xpencen lagi.. baru pencen tentera.. merepek lak.. cukup2... bittaufiq wannajah..

setakat ini saja dahulu.. wassalam...

1 mEssAge:

Seangkuh dan Sehebat mna pon kmu
namun ke sejadah jua dahimu sujud,
Seindah dan Semahal mna pakaianmu, secarik kain dan Secebis kapas jua membalutimu~
Sebesar, Seindah dan Secerah mana rumahmu,Setelus badan yang dalam serta gelita jua tmpat tinggalmu~
Seramai mana kawan2mu dan teman2mu serta sebanyak mana duitmu tetapi tetap kamu keseorangan! Di Sana, amal ibadat jadi temanmu~
Secantik nmana rupamu, tulang putih jua yang tinggal~
Renungkanlah.. hepi besday.. semoga panjang umur~

Popular Posts