Define Me

Jika Allah menolong kamu, maka tiada apa yang dapat mengalahkanmu, tetapi jika Allah membiarkan kamu (tidak memberi pertolongan), maka siapa yang dapat menolongmu setelah itu? Karena itu hendaklah pada Allah saja orang-orang mukmin bertawakal 3:160

Assalamualaikum..


sejak sekian lama,


sejak balik dari kaherah,


sejak mula sem 2 nih,


tak update2 blog nih..





cerita pasal cuti sem 1 nih boleh dibca di blog Niesah or Saibah..


tiada kekuatan untuk menulis(mungkin malas tapi xnak mengaku)..









Ada apa dengan gambar diatas??



amat bermakna.. wish dari kawan2 sempena kematuredkan aku..



hontouni arigatou gozaimasu.. terharu sangat2..



dan ini??


hadiah buat diri sendiri.. (key-chain ni dari Niesah)..

kenapa untuk diri sendiri??

menghargai diri sendiri mungkin..

kenapa pendrive??

inah dah hilangkan pendrive yang abah bagi(nada sedih)..

akan terus mencari sampai ke lubang cacing..

dan jutaan terima kasih kepada mak dan abah...

layan karenah anak mu yang nakal ini selama 19 tahun..

huhu... dah matured dah(xnak mengaku tua)..

Sem 2,

walaupun nampak macam senang..

tapi subjek lagi tough...

perlukan kefahaman dan hafalan yang berlipat ganda..

dah sakit2 belakang walaupun baru seminggu sem2 bermula..

semoga aku dan kawan-kawan dipermudahkan..

tahniah,

buat adikku bucuk.. atas result spm mu itu walaupun xley lawan akak..

hehee.. nak hadiah??

Akhir kalam,

menjawab tag dari saibah..

Senaraikan 5 hadiah yang anda impikan:

*jangka pendek

-kucing mesir yang comel

-ikan warna-warni

-tiket pergi-balik ke Malaysia

-album arashi

-rumah baru yang cantik(di Alex)

Alasan terhadap pilihan tersebut:

-suka kucing

-nak letak atas meja study

-rindu Malaysia

-nak bagi kat sorang kawan..

-susah nak cari rumah sewa tambah2 time summer

5 Impresi terhadap orang yang diminati

*susah nak minat orang sekarang.. so tak dapat nak jawab..

seorang sahabat bertanya kepada nabi SAW, "bagaimanakah ciri-ciri orang yg patut aku dampingi (untuk di jadikan teman)?" nabi bersabda "teman yg patut kamu dampingi ialah, apabila kamu melihatnya, kamu teringatkan Allah. Apabila mendengar kata2nya, akan bertambah ilmu mu dan apabila kamu melihat amalan2nya, kamu teringat akan negeri akhirat"

5 Perkara hebat yang pernah dilakukan

-tak tidur(tidur kurang dari 2jam dan itupun tertidur) sebab nak exam

-lari sambil naik kereta api kat kaherah

-pegi wilderness camp

-belajar nihon go dalam masa 3bulan

-datang ke mesir

5 Ciptaan yang paling disukai (tidak semestinya melibatkan teknologi)

*semua suka(tiada yang terkecuali)

5 perkara yang dibenci (kurang suka~)

-sakit hati

-patah hati

-tak sedap hati

-terasa hati

-tak berhati-hati

*semua ni membuatkan hatiku xtenang

5 orang yang hendak ditag

*semua sedang sibuk rasanya.. xperlu untuk mengetag..

Akhir kalam, semoga bersua lagi.. jaa, owarimashou..

2 mEssAge:

lekla~adk blajaq bkn nk lawan

sesapa..wait ja~nnt rzut adk

trhangat di pasaran~blajar 4

keredhaan Allah..

kinaah~~~

happy belated bufday...

srry...

lmbt wish...
coz..smlm tenet connection sengal..

huhu..

moga pnjang umor..
amiin~~ ;)

sayang kamu~~ :*

Popular Posts