Define Me

Jika Allah menolong kamu, maka tiada apa yang dapat mengalahkanmu, tetapi jika Allah membiarkan kamu (tidak memberi pertolongan), maka siapa yang dapat menolongmu setelah itu? Karena itu hendaklah pada Allah saja orang-orang mukmin bertawakal 3:160

Assalamualaikum..

sekian lama menyepi.. kini dah muncul.. result dah keluar.. AlHAMDULILLAH.. itu saja yang dapat diungkapkan.. tinggal satu paper lagi untuk mid sem exam.. tak sabar nak tunggu bulan 8 nih..



Siapakah Si Dia yang Tidak Boleh Dicuri?



asdiq87

editor : kasihsayang





Dia tidak meminta bayaran, namun menciptakan banyak kenalan.

Dia memperkaya mereka yang menerimanya, tanpa melaratkan mereka yang memberinya.

Dia terjadi hanya sekejap namun kenangan tentangnya kadang-kadang bertahan selamanya. Tak seorangpun yang kaya mampu bertahan tanpa dia,

dan tak seorangpun yang begitu miskin tetap menjadi lebih kaya daripada manfaatnya.

Dia menciptakan kebahagian di rumah, mendukung niat baik dalam perniagaan dan merupakan tanda balasan dari kawan-kawan.

Dia memberi istirahat untuk rasa letih, sinar terang untuk rasa putus asa dan sinar mentari bagi kesedihan.

Namun dia tidak dapat dibeli, dipinjam atau dicuri kerana dia adalah sesuatu yang tidak berguna sebelum diberikan kepada orang lain.

Siapakah si dia?



Dia-lah yang bernama senyuman!


Senyum-senyum selalu!
kenapa pasal senyum?? sebab kadang-kadang aku sendiri xsedar betapa masamnya muka aku.. sampai ada orang tegur.. marah ke?? ntahla.. aku rasa macam biasa ja.. kena lebih senyum mungkin.. oklah.. selamat bersedekah.. moga bertemu lagi..

7 mEssAge:

senyum adalah sedekah paling mudah...
malah juga merupakan exercise krn menggerakkan byk otot di muka..

betul2...
jadi selalulah senyum..

salam...
yep..mmg betui..muka keynah dari dlu serius..dari kecil..kdg2 takut nk tgur..haha..
"laugh & smile is the best medicine in our life"

Katakanlah (wahai Muhammad): “Inilah jalanku dan orang-orang yang menurutku, menyeru manusia umumnya kepada agama Allah dengan berdasarkan keterangan dan bukti yang jelas nyata. Dan aku menegaskan: Maha suci Allah (dari segala iktiqad dan perbuatan syirik); dan bukanlah aku dari golongan yang mempersekutukan Allah dengan sesuatu yang lain.” (Yusuf 12:108)”
Salam ziarah dari saya,,blog yang menarik ,jemput muzakarah di blog saya….dan jadikan blog saya sebagai rakan anda..tq

~'SENYUM' adalah bahasa dunia.Ia menunjukkan keceriaan...

~'SENYUM' adalah perhiasan batin yang dpat membantu mengindahkan perhiasan lahir yang tidak sempurna..

~'SENYUM' adalah jalan pintas bagi mnyatakan anda menyukai seseowng..

~'SENYUM' yang kmu brikn apabila brhadapan dgn sahabatmu adalah satu sedekah..

~'SENYUM' adalah jambatan persahabatan...

~'SENYUM' adalah satu pelabuhan yg pastinya tdak akn merugikan..

~'SENYUM' yg dibuat2 pasti xakn mnyenangkn sama saja dgn kening yg berkerut...

to shasha: tq.. heehee.. rupanya dari kecik lagi ek...

to mgt: hurm.. sedap kata2 tu... argatou...

haha..taw pon~dr kcik

garang..dasat2~

Popular Posts