Define Me

Jika Allah menolong kamu, maka tiada apa yang dapat mengalahkanmu, tetapi jika Allah membiarkan kamu (tidak memberi pertolongan), maka siapa yang dapat menolongmu setelah itu? Karena itu hendaklah pada Allah saja orang-orang mukmin bertawakal 3:160




Kalau besday orang yang paling kita sayang la kan~
1. mesti nak jadi orang yang pertama antar message tepat jam 12.00 malam..
2. dah ready hadiah awal2 lagi (sekurang-kurangnya seminggu sebelum)
3. mesti balut cantik2 pastu dok belek ja hadiah tu.
4. mesti fikir nak surprise camna ni?? nak buat yang paling surprise sekali sebab nak bagi dia happy.
5. kalau boleh nak habiskan sehari tu dengan dia ja kan.

Kalau orang tu kita sayang kan~
1. mesti ingat ja selalu. (mulut ni asyik tersasul ja keluar nama si dia).
2. nak buat something yang dia rasa gembira.
3. tak nak buat benda yang dia tak suka kan?
4. kalau boleh nak bersama dia sampai syurga..
5. kalau dok sorang2 mesti ingat ja kat dia kan?
6. nak selalu telefon, bergayut..
7. nak ikut dia ja. kalau boleh semua benda nak sama. nak pergi mana pun sama2. kalau boleh apa yang dia buat kita nak buat..

RASULLULLAH amat-amat sayangkan kita..
mak dan ayah kita belum tentu ingat dan sebut nama kita time nak meninggal..
kekasih?? apatah lagi.. tah2 nanti kawin ngan orang lain..

tapi RASULLULLAH??
saat Baginda wafat pun sempat sebut ummati..
banyak lagi bukti kasih Baginda pada kita..
tengok blog anas..

tapi kita?? (aku selebih-lebihnya)
bagi yang berkasih.. kita tak da bukti pun si dia sayang yang amat2 kat kita..
kita ja sanggup berkorban apa saja..

tapi RASULLULLAH??
kita tau Baginda amat sayang dan cintakan kita..
apa balasan kita??
renung-renungkanlah~

wallahu'alam~


akan bercuti.. moga musafirku mampu membuka mata hati untuk melihat kebesaran ALLAH~
takda guna kalau dulu lebih baik dari sekarang~

p/s: aku single lagi ek~

3 mEssAge:

aah..
terharu betul...sedang aku..ntah ingat ke x kat Baginda..

haih..

selawat ke atas nabi..

selawat ke ats baginda~~

p/s: woah!statement mhl...kahkahkah

nanay;
betol tu.. mari kita tenung dan renung~

Izni;
kenakalan tersalah..
kena buat statement tu..
nanti igt macam ada pengalaman~

Popular Posts