Define Me

Jika Allah menolong kamu, maka tiada apa yang dapat mengalahkanmu, tetapi jika Allah membiarkan kamu (tidak memberi pertolongan), maka siapa yang dapat menolongmu setelah itu? Karena itu hendaklah pada Allah saja orang-orang mukmin bertawakal 3:160

Alhamdulillah,

tinggal lebih kurang sebulan lebih ja lagi, insyaAllah untuk tamatkan tahun 5.
Dan beberapa bulan lagi (Oktober) insyaAllah dah bergelar final year student.
Cepat sangat masa berlalu.

Dan dari sekarang, doktor department dah mula melayan kami macam doctor.
Kalau tak dapat jawab apa yang doctor tanya, saya tahu yang saya perlu belajar lagi.
Tak tahu certain-certain term, saya perlu balik selak buku, untuk recall balik memory yang dah lama jadi pekasam.
hehe.

Sekarang department Dermatology (Kulit), semua orang setiap kali abis lecture nak tunjuk skin masing2 kat doctor. hehe. doctor, is it wart? is it acne? is it bacterial infection? haha. mesti doctor layan ja kan. Dan saya respect, professor dekat sini, they treat us very well. Senang nak jumpa, senang nak mintak consultation, senang nak mintak tolong ajar. im gonna miss this moment. I know, our seniors dah ingatkan suruh appreciate betul-betul time study ni. So, im gonna do it well :p
hehe.

And, the saddest things to be mentioned, obviously my friendship here.
A year to go. dan nanti semua orang balik negeri masing-masing. Sarawak, Johor, Kelantan, Terengganu, Kedah. scattered all over malaysia. dan peluang untuk jumpa balik ?  tak tahu lah. cuma, kena appreciate selagi ada bersama.

Dan Alhamdulillah, feeling nak jadi doctor tu semakin kuat.
Berkobar-kobar semangat nak kena marah time ho nanti :p
hik3~
banyak sangat cerita nak cerita. cuma tak mampu nak luahkan dengan perkataan.
tengoklah nanti bila2 ada masa.
Boleh buat studylog ka, hehe.

Tadi balik kuliah, on the way balik.
Dengan bahang matahari yang menyengat kulit,
Kesibukkan lalu lintas,
arab yang cepat naik marah time summer macam ni.
Hon kereta yang kuat, merata2.
Tetiba saya tersenyum.
Alhamdulillah Allah bagi kekuatan untuk terus kuat selama 5 tahun,
timbul satu perasaan dalam hati, 'im gonna miss this moment'.
Firakh masywi, 'asir, shawerma.
semua benda.

1 mEssAge:

fuhhhhh.nak final yr dh !
lama tak 6 tahun? ekeke.rasa tua ada tak? hahaha.ok.jk.najah fil imtihan.ameen:D

Popular Posts